Основний ресторан в готелі проектується як окреме повноцінне приміщення. У ньому ж, найчастіше, розміщують шведську лінію для сніданків. Представлене готове рішення знайомить вас з прикладом оснащення професійної кухні ресторану готелю. Виробничі приміщення кухні ресторану готелю передбачають наявність всіх основних цехів для попередньої обробки продуктів (овочевий, м’ясо-рибний), а також для подальшого приготування страв і виробів (гарячий і холодний цехи, цех борошняних виробів), обробки посуду (мийна для столового посуду, мийна для кухонного інвентарю).
ОСНОВНА КУХНЯ
- Зберігання продуктів: холодильні та морозильні збірно-розбірні камери з замковими з’єднаннями; стелажі і підтоварники з нержавіючої сталі в кладовій; холодильні шафи, морозильні шафи і охолоджувальні столи – в основному цеху.
- Попередня обробка (овочевий і м’ясо-рибний цех): картофелечиcтка, овочерізка з комплектом дисків, м’ясорубка, кутер;
- Борошняний цех: конвекційна піч на розстоєчній шафі; настільна двоконфорочна плита з інфрачервоним нагріванням; тістоміс; планетарний міксер; ларі для сипучих продуктів; столи з гранітною поверхнею, а також з нержавіючої сталі.
- Гарячий цех: тепловий острів; комбінована поверхня для смаження; фритюрница; універсальний варильний апарат; гриль-саламандр.
- Електромеханічне обладнання: кутер; планетарний міксер; міксер-блендер; слайсер; соковижималка для твердих овочів і фруктів.
- Лінія видачі: нейтральні і підігрівальні столи-тумби (для зберігання посуду), лампи для тимчасового підігріву страв;
- Шведська лінія: спеціальне вбудоване і настільне обладнання: індукційні поверхні з чафін-дішамі, охолоджувальні поверхні, конвеєрний тостер, сокоохолоджувач, суперавтоматична кавоварка;
- Мийна: тунельна посудомийна машина, фронтальна скломийна машина, мийні ванни і меблі з нержавіючої сталі. Поруч з приміщенням передбачена сервізна – для зберігання посуду на стелажах.
- Для миття кухонного інвентарю між основною і банкетною кухнями розміщена мийна кухонного інвентарю з котломиєчною машиною.
БАНКЕТНА КУХНЯ
- Основне обладнання: плита з індукційним нагріванням, пароконвекційна піч на 10 рівнів, мікрохвильова піч, апарат для приготування кави та ін.;
- Для обробки столового посуду банкетної зали в мийній встановлена купольна посудомийна машина.
ОБСЛУГОВУВАННЯ НОМЕРІВ ГОТЕЛЮ
- тепловий бокс для обслуговування в номерах зі спеціалізованими візками для їх транспортування;
- стелажі для зберігання боксів;
- мікрохвильова піч;
- конвеєрний тостер;
- апарат для приготування окропу;
- суперавтоматична кавоварка.
ВАЖЛИВО ЗНАТИ
Використання сучасного технологічного обладнання дозволяє істотно оптимізувати роботу персоналу, а також скоротити час обробки і приготування їжі. На стадії проектування необхідно враховувати технологічні потоки і зв’язок всіх виробничих зон готелю, тому що вони часто розміщені на різних відмітках будівлі.
- У сучасній кухні з великими обсягами приготування, як у випадку з банкетним обслуговуванням, в приготуванні використовують технологію «Cook and Chill» – процес приготування їжі у великих кількостях і її швидкого охолодження. Приготована їжа не заморожується, але охолоджується так швидко, що вона не залишається в «зоні небезпеки» (+ 4 … + 60 ° С) так довго, щоб розмножилися шкідливі бактерії. Зберігання їжі за температури +1 … + 4 ° С подовжує життя продуктів мінімум до 5 днів і в деяких випадках до 21 дня до подальшої регенерації і сервіровки.
- Важливо звернути увагу на наявність запасу льоду. Для цього в максимальній наближеності до службових ліфтів і поруч з Room-service пропонується встановити льдогенератор кубикового льоду і льодогенератор лускатого льоду.
- У всіх виробничих приміщеннях кухні встановлюють знищувачі комах.
На стадії проектування необхідно враховувати технологічні потоки і зв’язок всіх виробничих зон готелю, тому що вони часто розміщені на різних відмітках будівлі. При підборі технологічного обладнання для професійної кухні необхідно дотримуватися стандартів готелю і рекомендацій F&B менеджера готельного оператора.
У запиті на прорахунок вартості проекту і оснащення кухні ресторану готелю опишіть всі вихідні дані, вимоги та побажання. Фахівці PROFITEX сконфігурують персональну пропозицію, що відповідає вашим вимогам і заявленому бюджету.
Отримайте індивідуальні рекомендації професіоналів комплексного оснащення об’єктів харчування прямо зараз!