Друзі!
Запрошуємо Вас на практичний Майстер Клас Віти Козар і Ігоря Лаврешина ВСЕ ПРО ЖИТНІЙ ХЛІБ,
який відбудеться 10 і 11 лютого 2020 року на майданчику Gastro Hub Bakery.
ПРОГРАМА Майстер Класу
Еволюція Житнього Хліба
Технологія хлібопечення Житнього хліба
Житнє борошно, як основна сировина (її види)
Ази біохімії житнього борошна і його особливості
Вимоги до житнього борошна і його відмінності від пшеничного борошна
Особливості
Замісу житнього тіста
Бродіння тіста
Кінцевого розстоювання
Випічки
Класифікація житнього і житньо-пшеничного хліба
Що таке Закваска?
Приготування Молодої закваски для житнього хліба (кілька видів)
Вивчення і знайомство з іншими видами житньої закваски і її важливість в житньому Хлібі
Класичні
Технологічні
Інноваційні
Модерністські
Традиційні спонтанні
Неспонтанні
Виведення закваски, її репродукція, зберігання і консервація. Методологія роботи з термофільними заквасками і КМКЗ (концентрованими кисломолочними заквасками).
Що таке Заварка?
Приготування Солодової заварки, її роль і особливість в житньому Хлібі
Вивчення біохімічних процесів в тістоведенні
Що таке Ферменти і їх важливість в тістоведенні
Вивчення і практика приготування тіста на холодному бродінні (ферментація)
Пізнання світу Мікробіології (дріжджі, бактерії, чисті культури)
Смак і аромат Житнього Хліба (кислотність, пористість, вологість) і його органолептика (смак, колір і запах)
Користь Житнього Хліба і його біохімічний склад
ПРИГОТУВАННЯ ЖИТНЬОГО ХЛІБА
100% житній хліб з цільнозернового житнього борошна
Житній Хліб на Квасному суслі
Приготування Хліба з 90% житнього борошна на заквасці трифазним методом
Традиційне хлібопечення
Житньо-пшеничний подовий Столичний Хліб (50 \ 50) – ГОСТ
Хліб з 80% житнього борошна Заварний Солодовий на заквасці
Баварський
Фінський
Шведський
Німецький
Литовський
Французький
Український подовий
Хліб з 70% житнього борошна, з пророщеними зернами жита і цільнозерновим пшеничним борошном
Пшенично-житній Хліб на заквасці з насінням соняшнику
Легкий житній Хліб
Приготування франконські пряної суміші для хліба, без якої не випікається жоден баварський хліб.
Тривалість 2 дні
Таймінг з 9:00 до 18:00 10-11.02.2020
Вартість участі 3 900 грн
У вартість входить:
18 годин живого спілкування зі спікерами, демонстрація технологій хлібопечення, море позитиву, дегустації, кава-брейки, обіди.
Майстер Клас представляє інтерес як для практикуючих пекарів з досвідом, так і для новачків-пекарів,які випікають хліб в домашніх умовах.
Телефон для довідок 050 494 47 95