Зважитися на запуск власного бізнесу – вже досягнення. Якщо цей етап пройдено, а формат закладу визначено, то саме час скласти план дій і розкласти його на конкретні кроки. З цієї статті ви дізнаєтеся, як відкрити піцерію, підібрати обладнання для її оснащення та на що варто звернути увагу.
Перші кроки до відкриття піцерії
Визначте концепцію закладу, керуючись величиною бюджету, яким володієте. Так, найбільш бюджетний формат піцерії – це невеликий кіоск на фуд-корті торгового центру, на критому ринку або в гіпермаркеті. Класичне кафе-піцерія потребує великих вкладень, величина яких залежатиме від геолокації закладу, площі приміщення, кількості посадкових місць і кількості страв у меню. Ще один популярний формат – районна міні-піцерія зі службою доставки. Коли концепція визначена, ви можете приступити до створення меню.
Підберіть приміщення під обраний формат закладу. Зверніть увагу на транспортну доступність і потік цільової аудиторії (студентів, офісних співробітників тощо). Найбільш вдалим буде об’єкт поблизу бізнес- і торгових центрів, навчальних закладів, в популярних для прогулянок місцях, а також районах, де погано розвинена інфраструктура, але великий попит на послуги громадського харчування.
Розпочніть створення проекту піцерії і підбору професійного кухонного обладнання. Планування приміщення повинно враховувати всі зони майбутнього закладу, а також забезпечувати комфортну і безпечну роботу персоналу. Для того, щоб уникнути помилок на цьому етапі і заощадити час і кошти, зверніться до професіоналів. Звернувшись в компанію, яка здійснює комплексне оснащення об’єктів харчування, ви отримаєте грамотний проект піцерії, повний перелік обладнання для запуску закладу і необхідну консультаційну та технічну підтримку.
Найміть персонал і проведіть навчання. Для роботи невеликого кіоску досить найняти 1-2 касирів і декількох кухарів. Адміністратор-касир, оператор, кілька кухарів, прибиральниця, мийник посуду і кур’єри забезпечать функціонування служби доставки піци. В кафе-піцерію або ресторан італійської кухні крім перерахованих вище фахівців знадобиться знайти досвідчених піцайоло, офіціантів, бармена тощо. в залежності від масштабу проекту.
Прибуткова піцерія: секрети успіху
- Прагніть до низької собівартості страви при збереженні її високої якості, щоб справедливо встановити високу націнку і збільшити виручку;
- Заощаджуйте на ФОП і підготуйте кваліфіковані «кадри» самостійно: запропонуйте випускникам кулінарних училищ пройти в вашому закладі стажування. Найталановитіших стажистів після закінчення стажування ви приймете в штат;
- Отримайте відоме ім’я, перевірені рецептури і сильну маркетингову підтримку, ставши франчайзі відомої мережі піцерій – Папа Джонс, Domino’s Pizza тощо. За використання свого імені і підтримку мережі, як правило, стягують одноразовий паушальний внесок і щомісячний платіж роялті, величина якого фіксується в договорі.
Оснащення професійної кухні для приготування піци
Сформувати повний комплект професійного кухонного обладнання для відкриття піцерії можна тільки з урахуванням всіх індивідуальних особливостей проекту. Спираючись на особистий досвід, ми сформували мінімальний перелік техніки для комплексного оснащення об’єкта харчування – піцерії:
- Піца-піч: газова, електрична, дров’яна або комбінована;
- Холодильний стіл для піци з гастроємностями;
- Автоматичний або напівавтоматичний прес для піци;
- Тісторозкаточна машина або машина для формування піци;
- Професійна сиротерка, слайсер, овочерізка, тістоміс.
Як правило, представлений список доповнюють холодильні та морозильні шафи, техніка для приготування напоїв, обладнання для миття посуду.
Відкрийте піцерію з PROFITEX!
Підтримка досвідчених професіоналів важлива не менше, ніж впевненість в успіху, рішучість і увага до деталей. Щоденна робота фахівців кухонного напряму PROFITEX пов’язана з реалізацією амбітних проектів в сфері громадського харчування – консультуванням, проектуванням, оснащенням і сервісним обслуговуванням ресторанів, кафе та їдалень. Зверніться до нас, щоб отримати кваліфіковану підтримку і дати старт прибутковому бізнесу!