Міні-піцерія, ресторан італійської кухні або кіоск на фуд-корті торгового центру: якщо в меню закладу є піца, то без професійної піца-печі не обійтися. Наша стаття познайомить вас з різними видами печей для піци, їх основними технічними характеристиками і можливостями.
Типи професійних печей для піци
Сьогодні на ринку професійного обладнання для оснащення кухні ресторанів і кафе представлені наступні типи піца-печей:
- Печі на деревному пальному;
- Подові;
- Конвекційні;
- Конвеєрні;
- Ротаційні.
Більшість піццайоло надають перевагу дров’яним піца-печам, вважаючи, що саме в них піца виходить особливо ароматною і смачною. До того ж агрегати купольного типу, мають традиційний дизайн і підкреслюють автентичну атмосферу закладу. Нагрівання в них здійснюється конвективним, тепловідбивним і теплопровідним способом. Як джерело енергії виступають дрова чи вугілля. Однак, вони досить громіздкі і маломобільні, тому найчастіше такий тип обладнання встановлюють у великих ресторанах.
Подові печи, що працюють на електриці або газу, ідеально підходять для рестораторів, які бажають зберегти традиційний смак і при цьому заощадити на обслуговуванні дров’яного агрегату. Подове обладнання може мати 1 або кілька ярусів. Подові піца-печі нерідко оснащуються підставкою з коліщатками для простого переміщення техніки по кухні закладу. Джерелом енергії в такій печі виступає газ або електрика, а нагрів здійснюється за рахунок пальника, який передає тепло на під. Разом з тим нагрівається і камера, завдяки чому готуються наповнювачі.
Серед міні-піцерій, кіосків і невеликих кафе найбільш затребувані компактні та економічні конвекційні електричні та газові печі. Камера нагрівається шляхом розподілу гарячого повітря всередині камери. На відміну від подових моделей, що досягають потрібної для випічки піци температури за годину, конвекційна піца-піч буде готова до роботи через 15-20 хвилин.
Установка печі конвеєрного типу виправдана для закладів з великим обсягом замовлень, а також великих точок приготування піци «на винос» і з доставкою додому. Такі агрегати прості в експлуатації і універсальні, так як в них можна приготувати і деякі закуски. Крім того їх габарити не дуже великі. Також доступні агрегати з настільної установкою і установкою на підлозі.
Ротаційна піч – рішення для одночасного випікання кількох піц. У конструкції агрегату – велика обертальна пластина, що складається з теплоізоляційних шарів і пода для випікання. Подібне обладнання відрізняється значними габаритами і малою мобільністю, тому невеликі підприємства віддають перевагу більш компактним конвекційним моделям.
Час приготування піци безпосередньо залежить від обраного типу обладнання. Так, в дров’яній піца-печі піца буде готова через 5 хвилин, конвекційній – 6 хвилин, час приготування в подовому агрегаті – від 6 до 8 хвилин. Рекордсменом в приготуванні піци є конвеєрна піч: в залежності від товщини тіста і кількості наповнювачів час до готовності – від 4 хвилин.
Родом з Італії: виробники піца-печей
На ринку професійного обладнання для оснащення кухні ресторанів і кафе є багато виробників, що пропонують надійні і функціональні печі для приготування піци, серед яких – Italforni, MORETTI FORNI, MORELLO FORNI та інші.
Так, печі італійського виробника Italforni відомі надійністю, продуктивністю і вражають оригінальним дизайном. У модельному ряду бренду присутні великогабаритні електропечі зі сталі та скла, модульні агрегати з 1, 2, 3 і 4 незалежними камерами і компактні моделі для експлуатації в обмеженому просторі. Також Італфорні випускає печі конвеєрного типу, що комплектуються підставкою на колісах для мобільності.
MORETTI FORNI пропонує піцеріям компактні піца-печі лінії Grain, модульні і конвеєрні печі. Також в лінійці виробника представлені великогабаритні високопродуктивні агрегати з декількома камерами на газу. Техніка бренду виготовляється з міцної нержавіючої сталі і відрізняється лаконічним сучасним дизайном.
Ефективна система нагріву жарочної поверхні, висока продуктивність при низькій витраті ресурсів за рахунок використання кращих рефракторних матеріалів – головні переваги печей MORELLO FORNI. Дизайн – дров’яні піца-печі MORELLO FORNI виконані в традиційному італійському стилі – заслуговує на окрему увагу. Такий пристрій стане запорукою підвищеного рівня чудового смаку піци та принесе немало задоволення відвідувачам ресторану за рахунок привабливого зовнішнього вигляду. Поряд з дров’яними печами виробник випускає газові та електричні моделі.
Оснащення піцерії під ключ – в PROFITEX!
Наша компанія є офіційним дилером безлічі європейських виробників професійного обладнання для оснащення кухні ресторанів та інших об’єктів харчування. У нашому портфелі – десятки брендів, і ми готові підібрати для вашого закладу професійне кухонне обладнання, що відповідає вашим вимогам і задачам. Отримайте консультацію з комплексного оснащення піцерії за телефоном +38 044 586 41 14 або задайте питання безпосередньо на сайті.