Часи, коли бургери асоціювалися виключно з фаст-фудом, перекусом «на бігу», пройшли. Сьогодні бургерна – затребуваний заклад громадського харчування, який за грамотної організації роботи може принести непоганий прибуток власнику і задоволення відвідувачам. У цій статті ми розповімо, як відкрити бургерну і підібрати професійне обладнання для кухні закладу.
Бургерная: від ідеї до прибуткового бізнесу
Для того, щоб задати правильний курс майбутнього закладу, важливо заздалегідь опрацювати всі етапи – від створення концепції бургерної до розробки технології приготування страв. Так, на шляху до запуску закладу вам доведеться вирішувати такі завдання:
- Визначити цільову аудиторію і розробити концепцію закладу і меню з урахуванням потреб майбутніх відвідувачів;
- Зареєструвати підприємство, підготувати всю необхідну документацію;
- Вибрати вдалу геолокацію закладу: з достатньою прохідністю і гарною транспортною доступністю;
- Підібрати відповідне приміщення оптимальної площі для оснащення залу, кухні закладу і підсобних приміщень;
- Виконати підбір професійного кухонного обладнання для приготування бургерів та інших страв і напоїв з меню, а також здійснити планування приміщення;
- Запустити обладнання, навчити персонал і забезпечити сервісне обслуговування професійного кухонного обладнання;
- Розробити рекламні матеріали і стратегію просування.
На першому етапі ви сформуєте концепцію ресторану, продумаєте меню і його головні «фішки». Як правило, меню бургерної не дуже широке і обмежується кількома оригінальними рецептами бургерів, салатів, закусок, гарячих і холодних напоїв. На етапі розробки концепції закладу важливо також визначитися з бажаним обсягом виробництва. Від цього буде залежати площа приміщення для бургерної і перелік професійного обладнання для кухні ресторану.
Перш ніж відкрити бургерну, ви визначитеся з формою власності і зареєструєте заклад як ФОП або ТОВ. Іншу документацію – дозволи, інспекції та інше, ви оформите після укладення договору оренди або купівлі-продажу приміщення. Крім цього вам потрібно буде знайти підрядника для вивозу сміття та проведення дезінсекції. Реєстрація касового апарату і оформлення куточка споживача – також є важливими моментами, які не варто випускати з виду.
Як відкрити бургерну: оснащення ресторану
Якщо сформувати концепцію бургерної, створити меню і оформити необхідні документи ви можете самостійно, то підготовку приміщення, створення проекту ресторану і підбір професійного обладнання для закладу громадського харчування варто довірити професіоналам. Грамотне планування залу і технологічних приміщень допоможе оптимізувати робочі процеси. А використання функціональної і сучасної техніки для кухні ресторану забезпечить стабільно високу якість страв.
Очевидно, що перелік обладнання для кухні ресторану, що спеціалізується на приготуванні бургерів, залежить від різноманітності меню і передбачуваних обсягів приготування. Найчастіше технічне оснащення професійної кухні бургерної включає наступне обладнання:
- Оснащення заготовочного цеху бургерної: тістоміси, м’ясорубки, преси для гамбургерів, формувальники котлет, слайсери і овочерізки. Апарати даної категорії присутні в асортименті компаній ELECTROLUX, FAMA, FIMAR, SIRMAN, ROBOT COUPE.
- Професійне обладнання для зберігання: холодильні шафи, камери, стелажі, моноблоки. Рішення для зберігання пропонують бренди COLDLINE, ELECTROLUX, POLAIR та інші.
- Обладнання для доготування страв: жарочні поверхні, фритюрниці, саладетти, розстоєчні шафи пропонуються такими компаніями, як BAKE OFF, COLDLINE, MODULAR, ELECTROLUX, FIMAR та іншими.
- Оснащення мийного цеху ресторану: столи для збору відходів, купольні посудомийні машини, мийні ванни, душуючі пристрої BLANCO, ELECTROLUX тощо.
Для приготування напоїв варто підібрати якісну професійну кавоварку, соковижималку і водонагрівач. У числі виробників професійної техніки для приготування гарячих напоїв – Bravilor Bonamat і Animo.
PROFITEX допоможе відкрити бургерну!
Запуск власного закладу громадського харчування – непросте завдання, що вимагає уваги до деталей і надійних досвідчених підрядників. У портфелі PROFITEX – десятки реалізованих проектів комплексного оснащення: ресторанів, закусочних, кафе і барів. Зверніться до фахівців PROFITEX, щоб отримати кваліфіковану консультацію та дізнатися, як відкрити бургерну і яке обладнання підібрати для кухні ресторану. Зателефонуйте за номером +38 044 586-41-14 або заповніть форму зворотного зв’язку.