Josper – іспанський виробник грилів на вугіллі. Це найбільш впізнаваний світовий бренд в сегменті закритих вугільних печей (грилів). Більш того, сам тип таких печей з часом стали називати печами «хоспер», а страви, приготовані на них «хоспер-меню». Неослабний інтерес до цих печей проявляють не тільки гриль-бари і ресторани, які традиційно пропонують страви на грилі, а й заклади, що використовують традиційні методи приготування. Більш того, з’явилася тенденція переведення всієї кухні ресторану на печі типу хоспер.
Особливість приготування – це перш за все рівномірна термообробка з усіх боків (на відміну, наприклад, від гриля-мангала) і неповторний благородний смак, якого набувають страви, приготовані на деревному вугіллі.
Переваги приготування в печах типу хоспер:
Універсальність: при використанні посуду для гриля, в печі можна приготувати практично будь-яку страву.
Висока якість: виняткова текстура і соковитість страв.
Швидкість приготування страв до 35% вище ніж на відкритому грилі.
Економія вугілля до 35% в порівнянні з відкритим мангалом.
Контроль температури за допомогою системи тяг (заслінок).
Безпека при роботі завдяки відсутності відкритого полум’я.
Переваги виробника печей JOSPER.
Досвід виробництва і реалізації печей з 1969 року, лідируючі позиції на ринку.
Наявність власного R&D департаменту і співпраця з європейськими науково-дослідними інститутами.
Печі виготовляються з жаростійкої нержавіючої сталі з шаром теплоізоляційного матеріалу між внутрішньою камерою і зовнішньою обшивкою.
Система двох заслінок: одна перед колосниками, друга на димовивідному отворі печі.
Стаття на сайті компанії: Josper урізноманітнює процес приготування. Новий «Баскський Гриль»